Allergenen training


Informatie

Allergenen training

Voedselallergie is een toenemend gezondheidsprobleem. Er zijn steeds meer gasten en consumenten met specifieke dieetbeperkingen. Daarnaast is er nieuwe wetgeving waardoor het verplicht is geworden om allergeneninformatie te geven. Hier heeft u mee te maken als u werkt in de horeca. Het geven van de juiste allergeneninformatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar vraagt wel aandacht en betrokkenheid.

Tijdens de praktische allergenen training leren de deelnemers waar zij op moeten letten, hoe zij moeten omgaan met uw producten en hoe zij uw gasten op de juiste manier kunnen informeren over de veertien allergenen.

2
1

Verplichting

Bedrijven moeten informatie kunnen verstrekken aan hun gasten over de aanwezigheid van de veertien allergenen in niet verpakte producten. Dat mag schriftelijk, mondeling of digitaal.

Doel Allergenen training

Tijdens de ééndaagse training leren de deelnemers de verplichte allergenenwet op een eenvoudige manier in de praktijk toe te passen en zijn zij voorbereid op allergenenvragen van gasten. Na het volgen van deze training beschikken u en uw medewerkers in één dag over de verplichte kennis van allergenen en de Allergenenwetgeving!

Cursusonderwerpen

  • Wat houdt de allergenen wetgeving in
  • Wat is voedselallergie en voedselintolerantie
  • Welke wettelijke allergenen zijn er
  • In welke producten zitten allergenen
  • Samenstellen van allergenen informatie
  • Allergeneninformatie communiceren naar gasten

Voor wie

Voor ondernemers maar ook medewerkers van horeca bedrijven, sportkantines, zorginstellingen, buurthuizen of verenigingsgebouwen. Er is geen vooropleiding vereist.

Allergenen certificaat

Aansluitend op de training wordt een toets afgenomen. De toets is schriftelijk en bestaat uit 25 meerkeuzevragen. Wanneer deze met een voldoende wordt afgesloten ontvangen de deelnemers het allergenen-certificaat.

Wij zijn geaccrediteerd door: