HACCP


Informatie

HACCP training

Wil je de Voedsel en Waren Autoriteit een stap voor blijven? Volg dan de cursus Toepassing Hygiënecode-HACCP in slechts één dag!

In alle bedrijven waar bederfelijke eet- en drinkwaren behandeld en bereid worden is het verplicht te werken volgens de regels van de Hygiënecode, HACCP (Hazard Analysis Critical Control Points). De Hygiënecode werd onlangs (gelukkig) behoorlijk vereenvoudigd en is daardoor een stuk prettiger om mee te werken. Met de vernieuwde cursus Toepassing Hygiënecode leer je hoe je met de code om moet gaan en de controleurs van de Voedsel en Waren Autoriteit een stap voor kunt blijven en vooral veiligheid in voedsel kunt borgen.

2
1
3

Doel HACCP training:

Tijdens de ééndaagse training leren de deelnemers de Hygiënecode voor de Horeca op een eenvoudige manier in de praktijk toe te passen en weten zij precies waar de controleurs van de NVWA bij een inspectie op letten en waar aan voldaan moet worden volgens de wettelijke eisen.

Cursusonderwerpen:

  • Hygiënecode (HACCP) en bedrijfsbeleid
  • Persoonlijke hygiëne en schoonmaak
  • Productontwikkeling
  • Inkoop en opslag, temperatuurbeheersing
  • Bereiding van warme en koude gerechten
  • Serveren en presenteren
  • Reinigen, desinfecteren en kruisbesmetting
  • Kwaliteit en voedselveiligheid
  • Inrichten bedrijfsruimten

Voor wie:

Voor alle medewerkers in de horeca, catering en instellingskeukens. Maar ook voor beheerders, medewerkers en vrijwilligers van (sport)kantines, instellingen of buurthuizen. Er is geen vooropleiding vereist.

HACCP certificaat

Aansluitend op de training wordt een toets afgenomen. De toets is schriftelijk en bestaat uit 30 meerkeuzevragen. Wanneer deze met een voldoende wordt afgesloten ontvangen de deelnemers het HACCP-certificaat.

 

Wij zijn geaccrediteerd door: