1
5
3
2

Erkend Leerbedrijf in de Horeca worden

Dit is een titel om trots op te zijn. Sinds 1 augustus 2015 is er één landelijk beeldmerk voor alle erkende leerbedrijven. Het beeldmerk laat zien dat u mbo-studenten opleidt.

De Wet educatie beroepsonderwijs verplicht mbo-studenten het praktijkgedeelte van hun opleiding te volgen bij een erkend leerbedrijf. Dit noemen we de beroepspraktijkvorming (bpv). Deze bedrijven zijn een schoolvoorbeeld voor de branche. Door studenten te helpen opleiden leveren zij een belangrijke bijdrage aan de toekomst van het vakmanschap.

Voordelen

Als erkend leerbedrijf van SBB hebt u de volgende voordelen:

  • Opleiden is een leuke manier om leergierige en gemotiveerde arbeidskrachten in huis te halen. Veel studenten gaan na hun opleiding aan het werk bij hun leerbedrijf.
  • Studenten hebben een frisse kijk op uw bedrijf en nemen actuele kennis en nieuwe inzichten met zich mee – belangrijk voor een gezonde mix van jong en oud.
  • Studenten werken direct mee in uw bedrijf. U hebt plezier van de extra handen van beginnende vakmensen op de werkvloer.
  • Studenten wisselen ervaringen met elkaar uit. Via hen kunt u uw aantrekkingskracht als werkgever vergroten.
  • U kunt in aanmerking komen voor subsidies en fondsen, zoals de Subsidieregeling praktijkleren van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap

Voorwaarden voor erkenning

Als erkend leerbedrijf voldoet u aan de volgende voorwaarden:

  1. U biedt de student een goede en veilige werkplek die aansluit bij zijn opleiding. Daar oefent de student het beroep uit waarvoor hij in opleiding is, met de werkprocessen en werkzaamheden die daarbij horen.
  2. U stelt een leermeester aan met het officiele SVH diploma welke in staat is de student op de werkvloer op te leiden en te coachen. U maakt tijd, ruimte en middelen vrij om de leermeester zijn taak te laten uitvoeren.
  3. U bent bereid om samen te werken met de school en SBB en u verstrekt daartoe de benodigde informatie.
  4. U gaat akkoord met vermelding van uw bedrijfsgegevens op Stagemarkt.nl, de website waar studenten een leerplaats (stage of leerbaan) zoeken in het mbo.

Zou u zichzelf graag een erkend leerbedrijf in de horeca willen noemen? Dan moet er binnen uw bedrijf ten minste één SVH leermeester aanwezig zijn. Voor het opleiden van deze leermeester kunt u zich bij Picabia Opleidingen aanmelden voor de cursus SVH Leermeester. Onder leiding van gedreven en ervaren trainers brengen wij uw werknemer alle kennis en vaardigheden bij zodat u na het behalen van het diploma SVH Leermeester een erkend leerbedrijf in de horeca kunt worden.

Na afloop van de cursus bent u een gediplomeerd SVH leermeester wanneer u het examen SVH met goed gevolg heeft afgelegd. Met een gediplomeerde SVH leermeester in huis en na goedkeuring door het SBB, mag uw onderneming zich een erkend leerbedrijf in de horeca noemen. Uw door SBB erkende leerbedrijf zal een aanwinst zijn voor de horeca.     

De eerste stap naar een erkend leerbedrijf

Voor het reserveren van de cursus tot SVH leermeester in de horeca, kunt u ons aanmeldformulier gebruiken. Om uw erkenning aanvraag te starten kunt u hier klikken. Uw erkenning blijft 4 jaar geldig. Voordat de periode van vier jaar verloopt, beoordeelt de adviseur praktijkleren uw erkenning opnieuw. Daar hoeft u niets voor te doen. De adviseur komt bij u langs. Bij een positief besluit ontvangt u per e-mail een bevestiging. Ook deze verlenging is vier jaar geldig.

 

Bron: www.s-bb.nl

Wij zijn geaccrediteerd door:

Keurmerken